Hur mår du?

Vi ryttare och hästägare brukar vara så himla duktiga på att ta hand om våra kära hästar. Vi är noggranna med att hästen har en foderstat som stämmer väl överens med hästens behov. Vi ser till att hästen får röra på sig och varierar arbetet, samt ser till att den får vila när det behövs. Jag menar, vi ryttaren tänker inte ens tanken att ställa upp i en klass som hästen inte är redo för, fysiskt och psykiskt.

Verkar det som att hästen har lite ont i någonstans så är vi oftast snabba att se till att hästen får den bästa vård som är möjligt.

Men vi själva då? Hur ska vi kunna prestera max om vi inte tar hand om vår egen kropp? Är du noga med vad du stoppar i dig? Och ser du till att din kropp får röra på sig tillräckligt för att klara dina mål? Man hör ofta ryttare säga, efter en mindre lyckad ritt, att de inte var tillräckligt koncentrerade. Koncentrationen kan man träna upp, inte minst genom att träna sin kondition. För blir du trött under en ritt - tappar du koncentrationen. Ett annat sätt att få bättre koncentration är att äta rätt.

Jag försöker tänka på att röra mig ordentligt. Sätter upp egna mål med hur mycket jag ska klara efter en viss tid. Ungefär på samma sätt som man sätter upp mål för sin häst, bara det att jag inte har en tävling som mål utan t.ex en viss sträcka när jag springer. Jag försöker också äta bra. Gärna mat med mycket fibrer för att orka länge. Börjar gärna dagen med en tallrik gröt med äppelbitar i eller ett gott fullkornsbröd.

Idag har jag även varit hos naprapaten som hjälper mig med min rygg som jag har haft lite problem med på sista tiden. Har fått många bra tips på hur jag ska stretcha för att få bättre hållning och övningar för att stärka rygg och bål.


Några förebilder tycker jag är våra svenska ryttare Daniel och Alexander Zetterman som tar detta på stort allvar, och se hur bra det går för dem! ;)


Har ni några bra vanor som ni vill dela med er av? :)


 
Bra mat och att hålla igång kroppen är "a och o" för att må bra och kunna prestera max.

Kommentarer
Postat av: Maja

sv: Gud va kul! Å så avundsjuk jag blir! Du kommer säkert lära dig en massa.Angående vanor, försöker alltid sova mycket, röra på mig och äta bra så man ger sig själv bästa förutsättningarna för att rida bra!

2010-08-12 @ 16:22:58
URL: http://majajonson.blogg.se/
Postat av: Klara Hovstadius -Tävlingsryttare med världens finaste ponny

Kristian von Krusenstierna är också en ryttare som tränar bra och som även vill förmedla det till andra ryttare :)Jag går på gym/friskispass en gång i veckan och kommer nu cykla 5 km varje dag när jag börjar gymnasiet. Äter alltid fisk på söndagar och ofta fil till frukost eller hårt bröd. Cyklar ungefär 2 gånger i veckan till stallet på sommaren (8 km dit- 8 km hem).

Det är väl de vanorna jag har ^^

2010-08-12 @ 17:32:06
URL: http://klarahovstadius.blogg.se/
Postat av: Klara Hovstadius -Tävlingsryttare med världens finaste ponny

SV: Ja det är ett fint stall :) Vi har ett sommarställe i Haverdal, i Halland, så han står i ett stall som heter Lynga Hästgård :)

2010-08-12 @ 20:04:14
URL: http://klarahovstadius.blogg.se/
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Var så lite, ska bli spännande att "följa med" :)Jag har blivit bättre på att ta hand om mig själv senaste tiden faktiskt! Har börjat tänka på vad jag äter & går promenader varje dag (utöver ridningen då)

2010-08-12 @ 21:13:46
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Sigrid

Jättekul att få följa dig i den här bloggen! En nystart, helt klart.Jag tycker ju som bekant mycket om att fysträna, och sedan gäller det ju att stoppa i sig tillräckligt med (och bra) mat. Något man lätt glömmer, förutom koncentrationen i sadeln, är att blodsockret lätt faller om man slarvar med t.ex. mellanmål.

2010-08-13 @ 07:08:59
URL: http://sosigog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0