Dagen och gårdagen

Igår var en ganska lugn/seg dag. Red bara en häst och skrittade ut två stycken. Men att skritta ut i skogen är alltid mysigt!

Idag har också varit ganska lugn. Red två hästar på förmiddagen samt skrittade ut en. Vi rider aldrig ut tillsammans utan är minst två stycken som rider ut. Skrittade ut på Upstream idag och hon var väldigt lugn och snäll.

Sedan så har jag ryckt manen på en häst samt gjort några hästar i ordning för kunder samt inför tävlingen i morgon. Hästarna görs i ordning på samma sätt inför tävling som inför en kund. Vi börjar då alltid med att kratsa hovarna i boxen, sedan tar vi ut dem i gången och borstar dem med en gummiskrapa. Sedan tar man en rotborste och borstar igenom hästen ordentligt, även huvudet. Sedan tvättar vi hovarna och eventuella vita ben. Vi har på hovfett på hovarna har pälsglans i svansen som vi låter torka innan vi borstar igenom svansen ordentligt. Borstar även igenom manen ordentligt innan vi gör slutfinishen att dra en fårskinnshandske över hela hästen för att få bort allt damm.


Den här används flitigt..

Nu ska vi åka till några vänner och mysa!

Vi hörs! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0