Knasig och fin Lillan

Igår så red jag Annika och Linneas Lillan. I början så ville hon verkligen visa att vem som helst inte fick säga åt henne vad hon skulle göra. Det gjorde hon genom att kicka och försöka sparka lite mot skänkeln. Men efter en stund så gav hon med sig allt mer och mer. Jag försökte hela tiden att bara vara lugn och bestraffade henne inte när hon bråkade, men var däremot snabb att ge henne beröm så fort hon gjorde som jag ville.

Den metoden verkade fungera fint, för en bit in i passet så kändes hon som en helt annan häst att rida - jättefin! Värmde upp ordentligt innan vi började småhoppa lite. Hon har ju som sagt inte blivit hoppad sådär jättemycket, så vi tog det lugnt och ville bara bygga upp hennes självförtoende och förtroende till mig.

Hon tyckte att det var jätteroligt! Vi hade ett rättupstående med hjälpbom före oc efter hindret, för att hjälpa henne lite att komma rätt. Ett räcke som vi hade i en kombination tyckte hon var lite läskig, men sen så gick allt bra! Hon var så fin så :)


Linnea pysslar om Lillan ordentligt efteråt.


Sött litet föl (e.Tornesch) som går i samma hage som Lillan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0